You are either not logged in or not registered with our community. Click here to register.
 
December 03, 2016, 08:14:22 PM

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Click here if you are having problems.
Default Wide Screen Beige Lilac Rainbow Black & Blue October Send us your theme!

Hark!  The Herald!
Holiday Issue 2016

Wiki Blogs Dicebot

Author Topic: E running slow......  (Read 7037 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AemirysTopic starter

E running slow......
« on: January 11, 2012, 05:05:23 AM »
Is it just me or is E running really slow?

Is Veks making some changes?

Curious more than anything.

Offline Lilias

Re: E running slow......
« Reply #1 on: January 11, 2012, 05:07:52 AM »
Veks is at work right now, so there may be some minor (hopefully) hitches. :-)

Offline AemirysTopic starter

Re: E running slow......
« Reply #2 on: January 11, 2012, 05:11:51 AM »
*gets all excited*

I thought so!

*cheers Veks on*

Offline Trieste

  • Faerie Queen; Her Imperial Lubemajesty; Willing Victim
  • Dame
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Apr 2005
  • Location: In the middle of Happily Ever After with a dark Prince Charming.
  • Gender: Female
  • I am many things - dull is not one of them.
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 4
Re: E running slow......
« Reply #3 on: January 11, 2012, 05:12:49 AM »
You're not the only one; it's been running slow for me, too. Takes forever when I check my PMs or when I go to modify a post.

Offline AemirysTopic starter

Re: E running slow......
« Reply #4 on: January 11, 2012, 05:35:26 AM »
Yes!

But it will be worth it!

Offline Vekseid

Re: E running slow......
« Reply #5 on: January 11, 2012, 01:07:37 PM »
You're not the only one; it's been running slow for me, too. Takes forever when I check my PMs or when I go to modify a post.

How long did this last for?

Offline AemirysTopic starter

Re: E running slow......
« Reply #6 on: January 11, 2012, 01:43:51 PM »
Not long actually and it wasn't that bad really.

Offline Izzie Aditi

  • | Pretty eyed, pirate smile| The girl with the short skirt and the long jacket| Sapiosexual|
  • Dame
  • Enchanter
  • *
  • Join Date: Aug 2011
  • Location: Misty mornings and moonless nights.
  • Gender: Female
  • Great minds think alike,dirty minds think together
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 0
Re: E running slow......
« Reply #7 on: January 11, 2012, 01:45:35 PM »
Had the same problem this morning indeed (around noon GMT+2), even checked downforeveryoneorjustme. Think it lasted 15 minutes for me?

Offline AemirysTopic starter

Re: E running slow......
« Reply #8 on: January 11, 2012, 01:55:51 PM »
Yeah 15min sounds about right it wasn't that long.

Online Mithlomwen

  • ~ E's resident kilt inspector ~ ~ Atropos ~
  • Goddess
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Oct 2008
  • Location: Somewhere between the dark and the light...
  • Gender: Female
  • ~ Thunder only happens when it's raining.... ~
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 0
Re: E running slow......
« Reply #9 on: January 11, 2012, 02:36:08 PM »
You're not the only one; it's been running slow for me, too. Takes forever when I check my PMs or when I go to modify a post.

I've been having the same issues for the past couple of days.  Usually takes about 15 or so seconds for either my PMs to load or to modify a post. 

Offline Beguile's Mistress

  • Time flies like an arrow ~ Fruit flies like a banana ~ Elliquiy's Fair-E Godmother
  • Dame
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Jul 2009
  • Location: Faeleacanvald ~ The Steeler Nation ~ Home of Lord Stanley's Cup 2016 ~ She won't stay throwed! ~ 48\22-5\1\11-5\7
  • Gender: Female
  • Perpetual Notion Machine ~ 'What if...?'
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 3
Re: E running slow......
« Reply #10 on: January 11, 2012, 02:39:22 PM »
I get lags with PMs and modifications all the time though not every time.  I thought it was just me because other pages load pretty fast when the PMs and modifications lag.

Offline Oniya

  • StoreHouse of Useless Trivia
  • Oracle
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Sep 2008
  • Location: Just bouncing through. Hi! City of Roses, Pennsylvania
  • Gender: Female
  • One bad Motokifuka. Also cute and FLUFFY!
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 3
Re: E running slow......
« Reply #11 on: January 11, 2012, 02:40:31 PM »
I either completely missed it, or it was during my A-V scan (during which everything slows down.)

Offline jouzinka

  • Elf Guardian of the Blind Unbowed,Unbent,Unbroken. Law, Hr nn, dollen i Rw
  • Lady
  • Addict
  • *
  • Join Date: Nov 2008
  • Location: Surely wielding my mad makeup skillz somewhere
  • Gender: Female
  • The E mantra: Sip, swallow, scroll, sip, swallow..
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 1
Re: E running slow......
« Reply #12 on: January 11, 2012, 02:42:29 PM »
Sometimes it happens to me in certain areas of the forums (Hidden Forums) or with exceptionally long posts too.

There are times when E is inaccessible for me too, but as Veks told me before, it sometimes just happens that the connection between US and Europe has problems, in which case I can't access E via the https protocol or by the IP address (which would be nice to have somewhere indexable by Google and therefore accessible through their archive - it usually takes me ages to Google it if E is down. O:)).

Offline Trieste

  • Faerie Queen; Her Imperial Lubemajesty; Willing Victim
  • Dame
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Apr 2005
  • Location: In the middle of Happily Ever After with a dark Prince Charming.
  • Gender: Female
  • I am many things - dull is not one of them.
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 4
Re: E running slow......
« Reply #13 on: January 11, 2012, 02:57:28 PM »
How long did this last for?

It's been happening on and off. My experience is much like Mithlomwen's - it can take 15+ seconds for PMs to load, and modify is often just hopeless unless I click it a couple times. Can't remember when it started, a week ago maybe? I didn't mention it because the indicator at the bottom wasn't showing jumped-up times so I assumed it was my connection.

Offline Vekseid

Re: E running slow......
« Reply #14 on: January 11, 2012, 03:54:16 PM »
I've been having the same issues for the past couple of days.  Usually takes about 15 or so seconds for either my PMs to load or to modify a post.

Hrm. : /

Code: [Select]
Usage           8.00G of   8.00G  %Used: 100.00
Read hit       99.96%

The sitemap gets rebuilt at about 3 AM CDT/CST, but that was about two hours before Aemirys started the topic.

Code: [Select]
03:05:01 AM     all     13.25      0.02      0.56      2.81      0.00     83.37
03:15:01 AM     all     15.76      0.56      1.93      7.64      0.00     74.11
03:25:01 AM     all     12.54      0.00      0.52      2.79      0.00     84.15
03:35:01 AM     all     11.94      0.00      0.50      2.13      0.00     85.44
03:45:01 AM     all     12.28      0.00      0.48      2.16      0.00     85.09
03:55:01 AM     all     12.77      0.00      0.51      3.96      0.00     82.76
04:05:01 AM     all     11.74      0.02      0.53      3.34      0.00     84.36
04:15:01 AM     all     11.58      0.03      0.54      3.10      0.00     84.75
04:25:01 AM     all     11.66      0.00      0.49      2.36      0.00     85.49
04:35:02 AM     all     11.52      3.68      0.52      4.09      0.00     80.19
04:45:01 AM     all     11.90     11.39      0.64      5.11      0.00     70.96
04:55:01 AM     all      6.93      9.37      0.64     47.88      0.00     35.18
05:05:01 AM     all     21.90      8.25      0.94     20.75      0.00     48.15
05:15:01 AM     all     15.66      5.80      1.37     18.03      0.00     59.14
05:25:01 AM     all     12.45      0.59      0.51      2.90      0.00     83.55

'doh

So, I agreed to host another website and it appears they brought along ~1.5 gigs of images with them, and it's making the backup that much bigger, which hurt performance this morning for a bit, as, basically, we're out of RAM, so stuff doesn't get cached that often. I can remove her site's images from the backup, but that only counts for what happened around 4:30-5:15 AM CST this morning. And the backup is still getting close to six gigs even without that.

How often do you run into issue with PMs and editing/modifying posts? Is it happening less often now? I had to restart the database which purged the cache, so it would have been really bad a week ago, but if it's still going on we may have to do a fundraiser : /



Offline jouzinka

  • Elf Guardian of the Blind Unbowed,Unbent,Unbroken. Law, Hr nn, dollen i Rw
  • Lady
  • Addict
  • *
  • Join Date: Nov 2008
  • Location: Surely wielding my mad makeup skillz somewhere
  • Gender: Female
  • The E mantra: Sip, swallow, scroll, sip, swallow..
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 1
Re: E running slow......
« Reply #15 on: January 11, 2012, 04:00:08 PM »
... we may have to do a fundraiser : /
Or another Staff Auction. O:)

Like I said, it's only certain boards and even there only certain topics for me, so I suppose it has nothing to do with this...

Offline Vekseid

Re: E running slow......
« Reply #16 on: January 11, 2012, 04:03:57 PM »
Or another Staff Auction. O:)

Like I said, it's only certain boards and even there only certain topics for me, so I suppose it has nothing to do with this...

It'd have to do with the first part of my post, though. The cache read hit rate being down to 99.96%. Which means that one in ~2,500 reads isn't going to be in cache, which, on average, will mean about one in 200 page views. Which you will remember more than those that didn't, especially as members are going to be more likely to hit that then non-members and spiders are.

Offline Beguile's Mistress

  • Time flies like an arrow ~ Fruit flies like a banana ~ Elliquiy's Fair-E Godmother
  • Dame
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Jul 2009
  • Location: Faeleacanvald ~ The Steeler Nation ~ Home of Lord Stanley's Cup 2016 ~ She won't stay throwed! ~ 48\22-5\1\11-5\7
  • Gender: Female
  • Perpetual Notion Machine ~ 'What if...?'
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 3
Re: E running slow......
« Reply #17 on: January 11, 2012, 04:11:22 PM »
It used to happen a lot for me over months but lately it hasn't been as bad.  I use your special help with intros a lot, too, and that's been running slow lest often as well.  It seems that tool, the PMs and the modifications are the ones I had consistent trouble with but it's not as bad any more.  I just thought is my laptop doing it and didn't want to complain.

Offline undisclosedtoyou

  • .::.Day Dreamer.::. .::.E's Panty Inspector.::.
  • Lady
  • Addict
  • *
  • Join Date: Dec 2008
  • Location: San Diego, California
  • Gender: Female
  • Nemo me impune lacessit
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 2
Re: E running slow......
« Reply #18 on: January 11, 2012, 05:16:49 PM »
Something I've also noticed, although it might not be related to this, is that over the past week a page on E will only load half way.  So I'd be scrolling down a page, and half of it will just cut off.  Which just results in me refreshing the page, and that generally fixes the problem.  Again, that's probably a problem on my end, but just in case it's not, I thought I'd share it here.

Offline Vekseid

Re: E running slow......
« Reply #19 on: January 12, 2012, 06:13:25 AM »
Something I've also noticed, although it might not be related to this, is that over the past week a page on E will only load half way.  So I'd be scrolling down a page, and half of it will just cut off.  Which just results in me refreshing the page, and that generally fixes the problem.  Again, that's probably a problem on my end, but just in case it's not, I thought I'd share it here.

Does this happen only in one browser?

Offline olive

Re: E running slow......
« Reply #20 on: January 12, 2012, 08:41:49 AM »
Me too, but only for the last few days. It hangs and lags, and sometimes will not load at all. This is all in one browser, when I have noticed it.

Offline undisclosedtoyou

  • .::.Day Dreamer.::. .::.E's Panty Inspector.::.
  • Lady
  • Addict
  • *
  • Join Date: Dec 2008
  • Location: San Diego, California
  • Gender: Female
  • Nemo me impune lacessit
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 2
Re: E running slow......
« Reply #21 on: January 12, 2012, 02:17:09 PM »
Does this happen only in one browser?

Yup, I haven't tried other browsers, but it only happens, for me, in Firefox.

Offline Vekseid

Re: E running slow......
« Reply #22 on: January 12, 2012, 02:41:47 PM »
Yup, I haven't tried other browsers, but it only happens, for me, in Firefox.

Thing is, unless my understanding of the way gzip-over-http works is wrong, you only begin displaying the page once you've received it all (which is actually something that pisses me off, but that's a separate rant). So if it was something with our server, you wouldn't see anything, whereas a plugin/extension or perhaps a bug in your browser (if updates stopped happening for some reason) could do that.

Offline undisclosedtoyou

  • .::.Day Dreamer.::. .::.E's Panty Inspector.::.
  • Lady
  • Addict
  • *
  • Join Date: Dec 2008
  • Location: San Diego, California
  • Gender: Female
  • Nemo me impune lacessit
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 2
Re: E running slow......
« Reply #23 on: January 12, 2012, 03:23:36 PM »
Thing is, unless my understanding of the way gzip-over-http works is wrong, you only begin displaying the page once you've received it all (which is actually something that pisses me off, but that's a separate rant). So if it was something with our server, you wouldn't see anything, whereas a plugin/extension or perhaps a bug in your browser (if updates stopped happening for some reason) could do that.

Yeah, when you explain it like that, it's probably my end.  In fact, I'm always getting pop ups that say a plug in has slowed or stopped working completely, so yeah, my end.  But at least I know that now, so thank you!

Offline AemirysTopic starter

Re: E running slow......
« Reply #24 on: January 12, 2012, 05:31:34 PM »
Thing is, unless my understanding of the way gzip-over-http works is wrong, you only begin displaying the page once you've received it all (which is actually something that pisses me off, but that's a separate rant). So if it was something with our server, you wouldn't see anything, whereas a plugin/extension or perhaps a bug in your browser (if updates stopped happening for some reason) could do that.

Sometimes you just need to get up on your soapbox and have a good rant.

*gets Veks a soapbox (or any sort of box to stand on) so he can get some things off his chest*