You are either not logged in or not registered with our community. Click here to register.
 
December 04, 2016, 10:34:28 AM

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Click here if you are having problems.
Default Wide Screen Beige Lilac Rainbow Black & Blue October Send us your theme!

Hark!  The Herald!
Holiday Issue 2016

Wiki Blogs Dicebot

Author Topic: Is the site running slow for anyone else?  (Read 1193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline JosiettaTopic starter

  • ♥ The Sweet Lil Heartbreaker of E ◦ Princessa ◦ BabyCakes ◦ | Minx | SisterKitten | ~ MC Wifey ~ ✨ Ely's Bestie Babe ✨ ♥ Jewel ♥ ֍ Babygirl ֍
  • Dame
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Aug 2008
  • Location: ♥ HawkGirl -- GO SEAHAWKS!! ♥
  • Gender: Female
  • ~ His Kitten ~
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 0
Is the site running slow for anyone else?
« on: February 16, 2014, 07:39:37 PM »
I've noticed over the last few days that my computer is having a hard time loading up pages after I've had E opened for a bit. An example would be if i have more than one tab open. It will sit there and "spin" for about 30 seconds and sometimes load but often goes to "not found" type screen. I have to close down the tab and reopen E before it will work again. 

I want to note this -only- happens to me on Elliquiy. I've tried a few other sites and they all work fine.

It got so bad last night that I just shut off my computer and said "eff it" because i got tired of waiting and reopening and such. Sometimes it would take 3-4 attempts at a refresh to load a screen. Its frustrating to say the least.

I wanted to see if it was just me or if it was a server thing with E?

Note: I am running win8.1 with an updated chrome browser.

Offline Saffron

  • ღ Your Designer Drug ღ Myobi's Hither and Thither Girl ღ
  • Dame
  • Addict
  • *
  • Join Date: Dec 2008
  • Location: ღ I would have you, right here on this desk, until you begged for mercy twice. ღ
  • Gender: Female
  • ღ Twice. ღ
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 6
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #1 on: February 16, 2014, 07:42:01 PM »
I've noticed this as well.

Windows 8.1 Pro w/ Chrome 33 Beta
« Last Edit: February 16, 2014, 07:58:28 PM by Saffron »

Offline LunarSage

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #2 on: February 16, 2014, 07:50:12 PM »
Me too.

Though I am running Vista and Chrome.

Offline Jagerin

  • They/Them Pronouns || Alpha Raptor || Fandom Monarch || Estrous Twinkle Particle || Kho's Murdoc || Nic's Scully
  • Champion
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Nov 2008
  • Location: A melancholy town where we never smile.
  • Black roses and Hail Mary's can't bring you back.
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 20
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #3 on: February 16, 2014, 07:57:53 PM »
Been happening on my work computer (Ububtu) and on my kindle.

Offline CriminalMindsFan

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #4 on: February 16, 2014, 11:21:47 PM »
I noticed the site was reported as down the night of 15th in USA by IsItDown or IsItMe. I was unable to get it to load and searched to see if it was just a local issue with my ISP.

Offline Blythe

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #5 on: February 17, 2014, 02:18:11 PM »
I did the same thing as CriminalMindsFan on the 15th, and that site told me E was down when I checked. Unfortunately, I do not remember the exact time I checked, so that's probably not very helpful.

Actually experienced some slowness just now (date and time for convenience: Feb 17th at about 2:14 p.m. US Central Time). I'm on Windows 8.1 now and use the latest Firefox browser, if this is any help.

Offline Jagerin

  • They/Them Pronouns || Alpha Raptor || Fandom Monarch || Estrous Twinkle Particle || Kho's Murdoc || Nic's Scully
  • Champion
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Nov 2008
  • Location: A melancholy town where we never smile.
  • Black roses and Hail Mary's can't bring you back.
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 20
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #6 on: February 17, 2014, 02:20:44 PM »
Actually experienced some slowness just now (date and time for convenience: Feb 17th at about 2:14 p.m. US Central Time). I'm on Windows 8.1 now and use the latest Firefox browser, if this is any help.

Same here.

Offline Remy

  • Friendship isn't about whom you have known the longest... It's about who came, and never left your side..R ♥
  • Lady
  • Enchanter
  • *
  • Join Date: Oct 2008
  • Location: I'm not a manipulator. I just like to think of myself more as an outcome engineer...R♥
  • Gender: Female
  • Friends never close the lines of communication.R ♥
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 0
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #7 on: February 17, 2014, 04:34:04 PM »
Happens to me regularly as I've posted before.  The last few days it's been very very bad again to the point an hour ago I installed Mozilla firefox, which I've not used in years, and the site's performing beautifully now on it.
I run windows 8 and had been accessing Ell via chrome, and my phone runs Safari which accesses the site perfectly.  I'm wondering if it's just a google Chrome issue, or at least for me this side of the pond.  But right now Mozilla is behaving wonderfully.

Offline Jagerin

  • They/Them Pronouns || Alpha Raptor || Fandom Monarch || Estrous Twinkle Particle || Kho's Murdoc || Nic's Scully
  • Champion
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Nov 2008
  • Location: A melancholy town where we never smile.
  • Black roses and Hail Mary's can't bring you back.
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 20
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #8 on: February 17, 2014, 05:18:26 PM »
I've had the issue at work on both Firefox and Chrome. I've also had it happen on my kindle, which uses the Silk browser.

Offline CriminalMindsFan

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #9 on: February 17, 2014, 11:05:01 PM »
I stopped getting e-mail notifications today and my settings haven't been modified.

Offline Immortal

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #10 on: February 18, 2014, 08:13:58 PM »
Been happening to me as well, on both my iPad and my laptop.

For my laptop I run Windows 7 and use Chrome.
For my iPad I have iOS 7 and use Chrome.

Online Nicholas

  • Mr. Nice Guy (or so I am told) :-) Jag's Mulder *muse crack* Deviously delicious - according to a certain, most awesome Liege ;) King of Terrible. Always innocent despite what Caedy says. Spoiler buttons are evil. 42,19km!
  • Knight
  • Carnite
  • *
  • Join Date: May 2009
  • Location: My Skype info is available upon request!
  • Gender: Male
  • #JeSuisUnAnge #ReallyIAm #BlameMads
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 0
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #11 on: February 19, 2014, 11:02:13 AM »
No slowness here for me. Not on my netbook, not on the PC.

Offline LunarSage

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #12 on: February 19, 2014, 11:03:58 AM »
No slowness here for me. Not on my netbook, not on the PC.

*chuckles*

Did you intend for that to sound Dr Suess-like, Nich?  :P

Online Nicholas

  • Mr. Nice Guy (or so I am told) :-) Jag's Mulder *muse crack* Deviously delicious - according to a certain, most awesome Liege ;) King of Terrible. Always innocent despite what Caedy says. Spoiler buttons are evil. 42,19km!
  • Knight
  • Carnite
  • *
  • Join Date: May 2009
  • Location: My Skype info is available upon request!
  • Gender: Male
  • #JeSuisUnAnge #ReallyIAm #BlameMads
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 0
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #13 on: February 19, 2014, 11:25:11 AM »
*chuckles*

Did you intend for that to sound Dr Suess-like, Nich?  :P
Not really, no.

Offline LunarSage

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #14 on: February 19, 2014, 11:25:44 AM »

Offline Oreo

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #15 on: February 19, 2014, 11:37:04 AM »
*chuckles*

Did you intend for that to sound Dr Suess-like, Nich?  :P
No slowness here, no slowness there,
I've had no slowness anywhere.

Not even in is the darkest night,
Nor when the dawn breaks into light.

Though, as cookies sometimes do,
I often clean my cache...do you?

Offline LunarSage

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #16 on: February 19, 2014, 11:42:02 AM »
No slowness here, no slowness there,
I've had no slowness anywhere.

Not even in is the darkest night,
Nor when the dawn breaks into light.

Though, as cookies sometimes do,
I often clean my cache...do you?

Brilliant.

Offline Vekseid

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #17 on: February 19, 2014, 08:23:44 PM »
I appear to have found a problem. : / Not a solution yet, but will work on it.

Offline Vekseid

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #18 on: February 19, 2014, 08:35:40 PM »
Alright, I've made fpm a bit more aggressive about refreshing processes and lowered the process cap significantly. May tighten things a bit more if people are still having trouble, but let me know if it's an improvement or not.

Offline JosiettaTopic starter

  • ♥ The Sweet Lil Heartbreaker of E ◦ Princessa ◦ BabyCakes ◦ | Minx | SisterKitten | ~ MC Wifey ~ ✨ Ely's Bestie Babe ✨ ♥ Jewel ♥ ֍ Babygirl ֍
  • Dame
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Aug 2008
  • Location: ♥ HawkGirl -- GO SEAHAWKS!! ♥
  • Gender: Female
  • ~ His Kitten ~
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 0
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #19 on: February 19, 2014, 09:01:38 PM »
I switched over to Firefox, and cleaned out my cache and cookies, hoping those would help my issue as well. But they didn't do much for it. Whatever you did has improved it a bit but I'm still having some delays if I have multiple tabs open. So to skirt that issue myself I am just going to limit myself to one or two tabs at a time, which isn't an issue really. I just got into a habit of having 7-10 open at a time with pending RPs to reply to or tumblr pages/Finder Seekers threads, etc. 

Thank you for the work you are doing to help fix this. I'll let you know how it goes over the next couple days.

Offline Vekseid

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #20 on: February 19, 2014, 09:40:52 PM »
Happening in both in Chrome and Firefox, still?

Hrm : /

How much ram does your computer have?

Offline Blythe

Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #21 on: February 19, 2014, 09:42:08 PM »
I'll watch and see if I have any slowdown over the next few days, but since whatever you did, Veks, the site is now running smoothly for me.

Offline JosiettaTopic starter

  • ♥ The Sweet Lil Heartbreaker of E ◦ Princessa ◦ BabyCakes ◦ | Minx | SisterKitten | ~ MC Wifey ~ ✨ Ely's Bestie Babe ✨ ♥ Jewel ♥ ֍ Babygirl ֍
  • Dame
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Aug 2008
  • Location: ♥ HawkGirl -- GO SEAHAWKS!! ♥
  • Gender: Female
  • ~ His Kitten ~
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 0
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #22 on: February 19, 2014, 10:20:09 PM »
Its definitely improved for sure but its still doing that "loading circle motion" for about 5-10 seconds before it loads. I have to admit though I haven't had any time outs on it since the adjustment. As for ram...

Josi's System Specs


Online AmberStarfire

  • Rogue Starlight ~ Fantasy Novelist ~ This Is Who We Are ~ Scully to his Mulder
  • Dame
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Aug 2008
  • Location: Somewhere that makes me smile
  • Gender: Female
  • ❤ Snuggler of the Wyld and Hairy ❤
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 1
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #23 on: February 20, 2014, 06:32:41 AM »
You could try running a traceroute, to see if the problem is occurring between your computer and Elliquiy's server (either now or whenever it slows down). The connection will go through many nodes on the internet, and sometimes it can get really slowed down in one or more spots along the way.

I don't know how to reach it from Windows 8, but you should have a run option on Windows (on Windows 7 it's at the bottom of the start menu and on some older versions you could click run on the start menu).

Type command and hit enter.

Then type tracert elliquiy.com

It should bring up some info on that for you. You might not want to post that publically though because it would reveal your IP address. If a number of connections are having a problem with the same node (traffic getting slowed down there), then it may be your problem.

I had an error message with a link to Vekseid's Twitter Account show up for a very short time last night (it couldn't have been more than 20 seconds), so I assumed the site went down for a little while.


Offline Jagerin

  • They/Them Pronouns || Alpha Raptor || Fandom Monarch || Estrous Twinkle Particle || Kho's Murdoc || Nic's Scully
  • Champion
  • Carnite
  • *
  • Join Date: Nov 2008
  • Location: A melancholy town where we never smile.
  • Black roses and Hail Mary's can't bring you back.
  • My Role Play Preferences
  • View My Rolls
  • Referrals: 20
Re: Is the site running slow for anyone else?
« Reply #24 on: February 20, 2014, 06:35:31 AM »
So far, my kindle browser is running good.